Blåsväder!

Vilket blåsväder det är nu igen! Har tillbringat ett dygn på ambulans. O i natt var det inte kul att vara ute. Efter en lugn o behaglig dag (jobbar 24 tim i sträck) , så började kvällen med en trafikolycka. På med sparkbyxorna som vi kallar dem, känner sig som en zoombie vandrar fram!! Men varma är de!! Sen i väg, väl framme på plats så ligger bilen där, upp o ner...Men ingen förare, han hade slagit ner en som kom i närheten av honom o stuckit! Kan nog gissa varför....

Så vi vände hemåt igen.Bänkade mig i soffan o tittade på en film, o naturligtvis när det endast var 10 min kvar av filmen så var det dax för nästa tur..Sen rullade det på hela natten. Fick gå o lägga mig strax efter 05.00. Alltid något. Blåsten tog i när vi var ute, så vid ett tillfälle fick jag bakluckan i huvudet, o den är rejält fjädrad o rör inte sig i första taget!! Men....märker ingen skillnad, e likadan som innan, ont krut förgås inte så lätt som ni vet!!

O missade denna fredagsträningen i Pärup tyvärr!! I onsdags var jag så himla nöjd med Zorro. Många hundar var med, flera tikar som han inte träffat innan. Avlämningarna går bättre o bättre. Han är ju himla nitisk när det gäller att apportera vilt!! Mumsigt! Men avlämningarna är sisådär. I slutet bestämde jag mig för att han skulle ta en markering med strumpa på. O det var bra, han kom o gav mig den fint i handen, o inte kastade den framför mig som han har en tendens annars att göra när det är vilt!! Så det kändes jättebra.
Lydnadsövningarna gick oxå bra, gjorde ett par härliga val vid inkallningar med viss störning, det fanns saker som distraherade honom rejält, men han övervägde noga, men valde att följa sin matte. Såg så himla härligt ut, det var ett så tydligt kroppsspråk på honom i den situationen!!

Var även ute på dagen o spårade. var ute tidigt på morgonen o la det. Fick ligga ca 6,5 tim. Gick jättebra, så snart får väl vi ta oss o kragen att anmäla till apporteringstest!! Eller jag menar att vi ska!!

Skulle ut o springa en tur idag, men ack nej, har nog tränat för mycket, fått ont i benhinnorna, inte bra. O då är det bara vila som gäller!! O sånt avskyr jag!!
Kan det bero på passen jag körde i torsdags månne??

Först gympa, sen spelade vi innebandy ett par timmar (ett gäng på jobbet). jag var enda tjejen som var med. O jag ger mig icke!! i första taget!! "Råkade" tackla  en kille rakt in i väggen (med huvudet före)..oops, det var inte meningen, eller bara lite...han såg ganska chockad ut. Elaka Cissi kom fram... Är rädd att jag får höra detta under veckan....Kan säga att vi alla är råa, men hjärtliga innerst inne....

Nu blir det soffan en stund i alla fall..O sen ut i skogen m Zorro om det kan lugna sig lite m blåsten...


Vårkänslor!

En ledig dag, äntligen. Ja, jag får hoppas det, för det är "bara" kompledigt i natt, så hoppas alla håller sig friska.
Jag som enligt Lasse e lite knäpp, vem bryr sig, började dagen med det som jag tycker e så himla härligt!
Ut i skogen o springa! Med Zorro, kan inte ta på mig träningskläder utan att han blir alldeles toppad. Vi körde i väg till Tollarp, Stackedala. En härlig runda mycket kuperad, så det är bra för flåset!! 7,5 km fick det bli idag. Underbart väder. Zorro hellycklig, massa nya dofter, han har inte varit med  där på ett tag.  Höll på att trilla över honom flera gånger, det lilla livet!!
Sprang samma runda i söndags ockxå, med två av mina jobbarkompisar, som oxå e tosiga som jag o ska springa Göteborgsvarvet. Då gick det urdåligt, tyckte att det knöt sig i halsen i backarna.
Analyserat detta...Det var kallt, blåsigt, jag hade rökt kvällen innan...
Kommit fram till att jag ska låta bli den där feströkningen, om jag kan(klart jag kan).
För det var nog bevisat idag, gick hur bra som helst.

Sen har jag nog bara gått omkring o skrotat, e rätt skönt oxå. Inte alltid en massa måste. Bestämt att jag ska lägga ett spår i morgon i alla fall. Låta det ligga 5-6 timmar. Se hur det går. Så kanske jag snart kan våga anmäla oss till anlagsspår. O det är inte lönt att försöka komma ifatt syster Tessie Tosing med sin tosiga matte!! De är ju i en klass för sig.
Sen är det ju dags med att köra till Pärup i morgon kväll oxå!! Toppen, ser fram emot dessa tillfällena!
Är förresten sugen att anmäla oss till apporteringstest i Bromölla i april, hoppas att någon mer som vi känner tänker åka dit?!

RSS 2.0