En liten uppdatering!

Ett tag sedan jag skrev! Med rätta fått lite påtryckningar!!
Inte haft rätta inspirationen får jag väl skylla på!

Tja, träningen med Zorro då...
Vi har faktiskt varit ute o lagt ett spår sedan sist. O jag var  full av förväntan inför detta. Första gick ju jättebra!
Ja, detta gick ganska bra det också, men jag tycker att han var för ivrig, lätt att det blir missar då. Så jag kunde inte vara tyst, utan försökte småprata med honom för att dämpa lite. Hade tre vinklar o ett bloduppehåll. Gick lite långt förbi på en av vinklarna, med vände bra efter mitt "småprat".

Så på det hela var jag nöjd, men tempot vill jag gärna ha ner lite. Men nu har jag medvetet låtit bli att lägga fler spår, så han inte tröttnar. Ska nog försöka ta tag i detta mot helgen.

Köksträningen med fjäderklädda dummies!! Det var ju en bra tanke.............Men efter första försöket gav jag upp. Min stora klumpiga hund kan ju riva det mesta i sin väg när man tyckerlivet är toppen o sådana godsaker far omkring inomhus..................

Så vi gör detta utomhus, men jag har inte använt mig av klicker.Varför vet jag icke, lathet, tja har inget svar.
Men det går framåt! Det är ju det viktigaste. Idag var vi ute en sväng, o jag lade ut 4 bekädda dummies, o han levererade dem jättefint!!

Men så la jag dem på rad, två st. Det skulle jag inte ha gjort. Han bytte, o jag blir tokig!!!!
Så där får vi backa, lägga bara en...o då går det!!

Men kontentan av det hela, Zorro älskar dummies med fjädrar på. Om jag lägger flera, en del utan fjädrar, så vet han ju helt klart vilka han vill ha.

Men börjar ju bli rädd inför Workingtestet att han inte vill ta "vanliga" dummies, så det får bli träning utan fjädrar emellanåt!

Kämpar på med stoppsignalen, tja, funkar sådär!!

Men, höll ju på att glömma en viktig sak!  Vi tränade vatten i veckan, utan syrran(Tessie), o jag fick ensam hålla på som en dåre o tjoa o hoppa på land(var rädd att någon skulle komma o fråga hur det var fatt!!).
O dröm om min förvåning så kom det lilla livet upp med dummien flera gånger o lämnade i hand utan skakning!!

Ack så glad jag blev, t o m kunde backa ett antal meter.

Men det var väl den dagen det!! Men det gäller ju att njuta av godbitarna!!

Jakten blev det inget av, de fick ställa in, för fåglarna behagar inte hålla sig kvar under dagen, o hur kul e det då??
Men fått en inbjudan att vi ska gå ut någon kväll, o det nappar jag direkt på. Så, fortsättning fäljer.

För övrigt så har ju jag varit på en liten tur, var i Stockholm förra veckan mellan tors-lör kväll!
6 glada shoppingsugna tjejer klev på tåget 07.20!! Efter tågbyte i Hässleholm var vi snabba att packa upp medhavd matsäck, med räkmackor, kaffe o en lille en!! Mmm, det var så gott så. Alla runt onkring log åt oss...förstår inte varför.. var nog avundsjuka på det lilla glaset!
När vi väl kom upp så blev det ett hårt dagsprogram, bra skor (fick dock lite skoskav första dagen) sen bar det av, klarade av mååånga butiker. Men ve o fasa, jag var den enda som inte hade någon kasse efter första dagen. Detta var ett trauma för mig!! Fick ha lite pepptalk på kvällen med lite vin o kex innan vi skulle ut på stan o käka...

Men, tack o lov, nästa dag gick det lite bättre, till mina vänners gjädje. Jag hade på allvar börjat göra upp en plan på att bege mig hem o åka till Eckerlunds i Tomelilla, som är ett säkert kort!!
På fredagen var vi även på Cirkus o såg Rivierans guldgossar, som var sådär....
Men vi såg till att ha skoj ändå!! O när vi tog oss till tåget på lördag em, efter att butikern astängt... Då roade vi nog många...Asa o slita på alla dessa kassar o väskor o dessutom köpte vi fina blommor som vi kånkade på hem!!!

Vilken syn, min kamera har tyvärr gått sönder på denna resa, lovar att jag ej gjort något våldsamt med den, den bara dog.... Annars hade jag ju kunnat visa lite bilder, såå synd!!

Tja, o nu är man hemma igen. Haft en hektisk vecka, inte mått så jättebra, en av kompisarna som var med har fått en ilsken form av lunginflammation, o jag har haft något virus som bitit sig fast lite envist!!
Men skam dem som ger sig!

Har ju fått slärpa mig lite, Jakob fyllde 13 år i fredags, så då blev det att fira den store killen!
I går hade vi släktkalas, nästa kille, Niklas fyller 18 på fredag, 5 okt.
Och för att vi inte ska sitta still o slappa, så ska vi flytta till vår store son till Lund i morgon...

Tja, det rullar visst på!!! O nu kallar snart jobbet igen, 20.00-08.15, tjohej!!

Torsdag i Hörby!

Då var det dags för en tur till Hörby igen. O tur med vädret, så varmt o skönt. Så vill vi ha det!!
Det var Marie, Ingela o jag idag som tränade. Började med vattnet. O det gick inte bra alls idag. Men efter mycket om o men så fick jag två dummies i handen.
Marie hjälpte både mig o Ingela med att få dem att hålla kvar dummien i munnen utan att släppa, o det e inte lätt!!! Jag har tränant en hel del med detta, men han är så envis. Men Marie lyckades ganska bra (såklart). Så nu gäller det att fortsätta innan han glömmer igen.(det oxå...)

Sen fortsatte vi med att lägga ut 8 fjäderklädda/pälsklädda dummies för ett sök. O det är ju toppen.Zorro hämtar fint, men komma att lämna till matte?!?, när man kan springa runt med den härliga pälsklädda i munnen, näädå!
Där drev han med mig, o  jag blir så........................................arg på honom. Men de med fjädrar gick bättre, fick t o m en perfekt avlämning.

Träningen tar ju på krafterna, så avslut med lite bus, så var det dags för att lägga sig i bilen o sova. Det är allt en trött herre som nu ligger ute på gården o svalkar sig!!

O ser ni, jag har lyckats att sätta in bilder. Jag är själv imponerad. Hade ingen aning hur det gick till, men tryckte på de flesta tangenterna o testade, o vips så blev det bra!! Mia, skam den som ger sig!!

För att summera dagen, så kommer det nu att bli "köksträning" med fjäderklädda dummies med bra avlämning, tänker inte ge mig ut med detta innan han får in detta. Får nog ta klickern till hjälp.

Fick förresten ett roligt samtal idag, en kompis ska ha andjakt den 27 sep, frågade om jag o Zorro ville gå med. O det vill vi ju. Tänkte gå med sådär i bakgrunden så han får känna på atmosfären. De ska gå 2 drev, ett på fm o ett på em. Men jag tänkte bara gå med på ena, så jag inte ger honom alltför mycket intryck så det stressar honom. Tänker jag rätt?
Tycker ju att det skulle vara så kul att se hur han beter sig i detta sällskap.

Hu vad det ser kallt ut, men vackert....

317552-5

Sötnosen

317552-1

Vår älskade Eddie som tyvärr inte finns mer!!

317552-4

Zorros revir!!

317552-6

Liten Zorro i snön

317552-3

En liten söt Zorro

317552-2

träning!

Igår var det dags för markeringsträning tillsammans med Ingela o Tessie. O Zorro var på gång igen. Den ev piggen? hade försvunnit, tack o  lov!
Efter lång bilfärd (80 min), så var vi framme i Saxtorp. En underbar kväll med sol o ganska varmt.
Började med att gå 3 på rad o fick markeringar. Första markeringen sprang Zorro en vid runda, troligen för det hade faktiskt sprungit upp en kanin där, o då får man kolla om den var kvar!!
Men efter det så gick det bra.

Vatten provade vi också lite på. Gick sådär först, släppte o skakade sig innan han lämnade till mig. Men när Ingela o jag hetsade dem lite o skickade parallellt så gick det bra, fick i handen o därefter skaket!! Så visst kan de!

Till sist var det en lite längre markering på en kulle, o det gillar ju Zorro. Gick mycket bra. Han rusar fram i snabb fart o letar upp den ganska snabbt. Kul!!
Gjorde även ett linjetag med två dummies. Började bra, sprang till den som låg längst bort. Men fick en superknäpp ide, att man kan byta dummie!! O det gjorde han, så nu vet vi vad vi ska träna på!!!!!! Också....

O träningstokiga som vi är så ska vi ta en tur till Hörby i morgon em o träna ett par timmar! Ja, varför inte. Vara hemma o göra nytta kan man ju göra en annan dag. O hur kul e de??

Idag har jag varit ute o lagt ett spår till Zorro. Blåser ju ganks mycket, så jag valde lägga i skogen. Med ett bloduppehåll o ett par vinklar. Lät det ligga ca tre timmar. Var ganska pessimistisk hud det skulle gå, var länesedan vi provade.
Men, den killen har ju en underbar näsa!! Tvekade första biten, vad är nu detta?!? Men fattade snabbt vad det var frågan om. Gick ganska lugnt o nosade på bra. Vid bloduppehållet lyfte han direkt på nosen o försökte få hjälp av vinden. Hittade snabbt spåret igen. Resten gick snabbt över stockar o stengärde. O vilken lycka nar han fann målet!! Stolt som en tupp bar han hem benet!

Ja, nu ska jag träna lite svårare ett par gånger, sen ska jag nog våga anmäla till anlagsprov.
Så om ett par veckor kanske?!

O så var det ju en sak till.............den där bowlingen i lördags....jag vann omgången för tjejerna....gissa om det kändes bra för min tävlingsiver!! Vet icke om jag klarat att förlora...Det är så himla kul, alla kan ju vara med o bowla, barn o vuxna!! O jag kan varmt rekommendera Åhus bowling, alternativ i Big Bowl i malmö (inte minst för en annan som har det nära ). Har restaurant o bar oxå.. Men jag var chaufför i lördags, trist nog. Skulle ju upp o köra sjuka människor i söndags, dygn på ambulans. Då kan man ej ha festat dagen innan...

Oj, nu kom Jakob hem, o jag som lovat ha fika klart till han kom hem. Nu gäller det att sätta fart!!
 

Halta Zorro

I tisdags var vi ju i Hörby igen. O det var lika kul som vanligt, fast jag var lite trött o seg. Men vad är väl då bättre än att komma ut o träna hund.
O bra gick det ju också med vattnet. Tänk om det kan sitta nu att man går DIREKT upp till matte o lämnar apporten!!
När vi sen tränade med fjäderklädda dummies, så är min lille herre av den finsmakande sorten. Ratade dem utan fjädrar, hur kul e de?!?
De med fjädrar e ju toppen!! Jaja, det bådar ju gott inför att apportera vilt.

Trötta var vi när vi åkte hem, men nöjda.
Sen har det inte tränats så mycker på ett par dagar. Zorro  har blivit lite halt på sin vänstra framtass. Kan inte se något, men misstänker att det är en tagg från de hemska björnbärsbuskarna.(varför ska dessa förbaskat goda bären växa bland alla dessa taggar)

Så, nu är jag orolig för hur detta blir, kan kanske ej vara med på markeringsträningen på tisdag! Ve o fasa.
Inspekterar hans tass hur mycket som helst(han låter faktiskt mig göra det), men kan icke se ngt. O hur lätt är det att se på en svart hund!!

Men vi får se, går kanske om av sig själv. Han får vila sig i form, ligga i mattes knä o mysa!

Fast ikväll ska jag utmana ett gäng kompisar på bowling! O med min tävlingsinstinkt så ger jag mig ICKE. Ska helst vinna. Förvånande eller?!


Tisdag!

Äntligen ledig efter en dryg jobbehelg!! En som möter lycligt vid dörren e min trogne kompis. Såg lite skyldig ut i blicken. Undrar varför tänkte jag...tills jag kom till trappan..Den ska vara vit!! Men är välfylld med grus o jord o grus...
Ser ut som han sprungit upp o ner ca 25-30 ggr!

E han rädd att jag glömt hur man använder dammsugaren eller?

Suck, jag som inte ville vara flitig inomhus idag.
Får väl svepa över lite snabbt! Eller kanske ringa till Lasse o fråga varför detta ej är åtgärdat tills jag kom hem!! Tror förstås inte det blir så populärt.

Har jobbat på ambulans i natt, fick ett larm kl 06.57-----ALLVARLIG brännskada över ben o armar!! Usch tänkte vi, bara vi inte ska köra till brännskadeavd i Malmö så här dags(vi slutar 08.00). Jag drar på (gillar ju att få köra fort), o väl framme rusar vi upp till den skadade. O blir ganska långa i ansiktet! Hmm, var har du brännt dig?? Ser ni inte säger den "skadade" snyftande? Neej, inte riktigt. Ett par röda prickar på en handled är = svår brännskada! Kunde inte titta på min kollega, för då hade jag blivit full i skratt. Som det kan bli..Ni kan väl ana att vi lämnade patienten hemma...rådet att ta en alvedon..

Så nu ska jag koppla av efter detta hemska scenario. Ut o träna mer på stoppsignal o dirigering. O en tur bland björnbärsbuskarna. Finns massor av bär. Vi var där en tur i lördags, Zorro fick en uppskrämd hare mitt framför nosen, hängde efter en liten stund, vände snabbt. Vem har sagt att en flatte inte kan bli trött!! Han var som en flåsande oxe o hade en 2 meter lång tunga, föll omkull på köksgolvet när vi kom hem i en stor hög. Inte mycket det lilla livet tål.
Kan det vara för att han är en kille! Ingen uthållighet där inte.

Sen är det ju snart kväll, o då ses vi i Hörby....

RSS 2.0