Träning

Igår var det träning i Pärup. Alltid så himla kul att åka dit.
Jag var lite sen , tidsoptimist som jag är... Alla dessa möte jag är på i ett har en tendens till att dra ut på tidwn just de dagar man har saker planerade.

Först la vi spår. Jag la ett med återgångsvinklar för Zorro som skulle få prova på detta för första gången.
Sedan åkte vi till ett ställe där Marie hade ordnat till eftersöksspår. Ett rådjur o ett vildsvinsspår. Vi provade på att leta upp rådjurssåret.
Det var en ren fröjd att se när Zorro fick upp spåret, gick inte att ta miste på den näsan inte. Gick fram med bra fart o fann snabbt rådjuret. Såg en aning förvånad ut över vad som fanns i slutet, inte bara en klöv  som han är van vid. Blev inte rädd i alla fall. När det drogs i väg en bit (av Johan) så gick han efter o tog ett grepp. Blev väldigt exalterad över hela situationen...hm.., men jag är nöjd med honom.

Sen gick vi våra spår. jag var väldigt tveksam till detta. Kan ju inte själv så bra..
Men fick lite tips av Mia, tack  för det!! Det använde jag mig av, hur jag skulle backa vid återgångarna. Zorro fattade direkt hur han skulle gå åt  det. Han fick stanna upp lite , jag var rädd att jag störde honom då, trasslade såklart in linan i trädgrenar, klumpig som jag är...
Men Zorro blev inte störd av det, klarade av vinklarna jättebra. Sista vinkeln var en vanlig enkel, o den tog han nästan lite nonchalant med rasande fart...
Såå himla kul att se att han kan.....

Tja Mia, jag kanske rent av ska börja fundera på att det finns ju öppen klass spår att testa.....tja...den där mentala förberedelsen ska väl till först....o några spår som legat över natten...
Det är bara att sätta igång, för det är ju så himla kul..

Kvällen avslutades med fika o valpmys. Dessa små underbara tjockisar...O ingen hals hade de(förlåt era små sötnosar). De blir säkert jättesmidiga sen...men är inte det nu. Men så bedårande tjocksöta, skulle gärna vilja ha en liten valp.....

Idag fick det bli en tur i skogen, la ut ett sök bland snårig terräng o backar. La ut 6 dummies.
Fungerar så himla bra just nu. Tog alla i rasande fart, hyfsade avlämningar, o inga byte av dummies.
På vägen hem blev det mycket plask i dammen o bäcken..men det fick han sköta själv...så himla varmt e det inte ännu....

Zuveräne Zorro Zaffran!!!

image52

Igår 31/3 var det en superdag för mig och Zorro!

Ledig dag och det var en superdag med värme o sol! Hade nu äntligen samlat tillräckligt med mod för att gå ett anlagstest! Så vi gav oss iväg till Sjöbo halv 11. Nervös??
Ja, innerst inne, men beslöt att stänga av o bara fokusera på att gå, gå o inte trassla in linan. Inte föra över negativa känslor på Zorro....

Var rädd att han skulle gå fram för snabbt i spåret, som han har tendens till emellanåt. O nu hade ju spåret bara legat 2,5 timmar. Jag som på sista tiden låtit det ligga minst  5-6 timmar.

Första sträckan tyckte jag var sååå lång, över buskar o snår, var livrädd att jag skulle klumpa till det för Zorro o trilla. men det gick bra. Först vinkeln tog han en liten sväng (då trodde jag det var kört), gick runt o fångade upp spåret med näsan, hur bra som helst enligt Arne som gick med.

Bloduppehållet passerade utan att han tappade minsta kontroll. Gick väldigt rakt igenom spåret. resterande viklar tog han klockrent, jag höll nästan på att svimma av spänning. Behövde inte hålla igen på farten heller, till min förvåning.
Jag var nog ganska paralyserad, att jag inte märkte att spåret var slut o Zorro stod vid slutet o nosade på skanken som låg där!!!

När vi fick resultatet att det gått hur bra som helst, farten var precis lagom, visade att han jobbade bra med näsan o ingen tvekan blev jag så himla stolt!!

Tror att jag gick o log hela dagen!!!!

Hann bara in i bilen så var jag tvungen att ringa till Marie o berätta!!!

Så nu har vi ännu en anledning till att fira efter träningen i Pärup! Så nu blir det Cissi fika i morgon igen. O Tonie, jag tar inte kaffe denna gången då.....Men ska försöka hitta kardemummavetebröd!!!

image53

Stolt Zorro

image54

Polletten för håll fast har fallit ner, idag i alla fall.....

image55

Zorro badar i sin bäck!! Det första han gjorde när vi kom hem efter spåret!!
Bäcken har vi alldeles intill huset.

image56

Vilken ljuvlig vårdag!

image57

image58

Visst e våren den mest underbara årstid!!

image59

Läcker kille bland vårblommorna!!

image60

Till slut måste man ju gå hem igen, o kanske göra lite nytta om det nu ska vara nödvändigt!!!

Bland alla bilder så måste jag lägga in lite "bakslagsbilder"image61.
Men det är vackert med snö, på bild................

image62

image63


Dagen igår fortsatte i positivt tecken. Christoffer, vår störste kille som läser i Lund, kom hem till min glädje. Njuter så när jag får ha honom hemma!! Ha alla mina killar runt om mig!! Så jag kan skämma bort dem o va en riktig "curling"mamma!!
Det blev baconlindade kycklingfileer o klyftpotatis. En av Christoffers favoriträtter!! varför inte??

O dessutom så gav jag mig ut på en löprunda på eftermiddagen, kände ju att jag hade energi av allt positivt!!
Så jag tog en utmaning på mig själv!! Skulle se om jag verkligen fixade att springa 2 mil...
jag e ju inte 20 längre...sägs det???!!

Envis är jag, och, trots att batteriet på min Mp3 la av när jag hade 6 km kvar, ve o fasa, så klarade jag av 2mil!!! På 2 timmar, o DET kan jag inte fatta, tyckte att det gick sakta!!!

O vad det gav mig en kick! Den mentala biten är ju så viktig!! Nu vet jag att det är genomförbart med att springa en halvmara...

Kan ju säga att jag kände mig ganska nöjd när jag gick o la mig!

Killarna bara suckade över mig.....du o Zorro o Zorro, o din löpning....tröttsamt!!!

Jaja....


Idag 1 april, var det dags att ge mig av till jobbet, ja, jag hade ju faktiskt en hospitering på operation i dag igen, (hade en förra veckan) för att göra minst 2 intuberingar o sövningar!!

Detta för att få ihop 5 totalt, som krävs i ambulansen/år!!

Oh, vad det är kul!! O det gick som en dans även denna gången..Slog inte ut en enda tand på någon eller dylikt!!
Tur för mig det!!

tja, så nu är jag hemma en stund, för att återgå till det vanliga slitet som börjar 20.00.....

Ser fram emot spårträningen i Pärup i morgon!!

RSS 2.0