Andjakt!

Ikväll var det dags för att ge oss ut o se hur det gick till på andjakt!!
Spännade! Har en kompis som har flertalet dammar/våtmark i Vittskövle, idealplatsen alltså!!
Så, i skymningsljuset parkerade vi oss. En liten skara, två jägare, jag o Lasse (fick honom med mig dock utan bössa) m Zorro o kompisens två hundar!

Min skytt sköt 3 st. När jag skulle skicka ut på den första så tänkte jag oroligt hur ska detta nu gå, kommer han in med den, tuggar??????

Hittade den snabbt, tog den i munnen (har aldrig haft varm fågel i munnen) släppte den framför mig o det var jag nöjd med. Tuggade inte alls tack o lov!!!

Nästa letade han o letade, markerade en plats där den säkert slog ner, men troligen har den dykt neri vattnet, för vi letade med alla hundar, o fann inte den. Men han gjorde ett ivrigt sök o gick runt för att få vinden rätt.
Roligt att se hur han jobbade.

Nummer tre hamnde i dammen lågt ut, släppte inte honom på den genast, var ca 200 m bort. Gick som avslut runt dammen o skulle skicka honom där, o då hade den kommit nära land, så den kom han så glatt med i munnen o lämnade framför fötterna!!

Så himla roligt!! Det som jag tyckte var dåligt var att han gnällde lite när vi väntade, men han var ju så ivrig. Men det måste arbetas bort.

Är ialla fall så himla nöjd att han inte tuggade på fåglarna utan bar dem glatt i munnen! Så blir det träning på avlämningar nästa gång!!

En trött o blöt Zorro ligger i sin säng o en frusen o trött matte ligger snart i soffan o slöar..................
 

Nu är det längesedan igen..

Ja, jag har varit så slö igen. Orken har inte riktigt funnits. Jobbet har tagit den mesta av min kraft sista tiden, tur att jag har Zorro. När jag varit ledig (o det är inte mycket) har vi stuckit ut på någon runda, springer ner till havet så han får bada, eller bara ut i skogen.....

Just att komma ner till havet tycker jag/vi är helt underbart, får så'n ro i kroppen då!

Men vi har tränat en del också, med blodspår t ex.Klarar de ganska bra, men är ändå inte nöjd, tycker att han rusar på för fort. Vill gärna ta ner på tempot!

Skulle ju på Workingtest i går, har sett fram emot denna dag så himla länge. Men, så blev det inte. Var på utb nu i veckan, (läst in en engelsk fackbok inom medicin på 500 sidor på 14 dagar, fatta att jag är trött!!) efter detta är vi många som blivit magsjuka,  matförgiftning eller vanlig magsjuka??! Det var detta som satte stopp för mig. Ve o fasa att åka iväg o inte bara kunna rusa på toa......sånt skojar man inte om.

Masade mig ut i alla fall i går eftermiddag, tränade med mina fjäderklädda dummies en stun. O vad gör min sötnos naturligtvis, går helt perfekt som jag visar o hämtar snabbt o fint o kanonavlämningar!
Blir man inte galen, då gick j jag o funderade.. hade ju kunnat gå riktigt bra på testet, kanske....kanske inte.

Jaja, det kommer väl fler gånger...O vad kursen beträffar så var den i alla fall bra o jag klararde tentan som vi hade, både praktiskt o en skriftlig, denna på engelska, vilket inte var så kul..

Igår åkte Jakob med sin nästkusin till Turkiet en vecka, o vad jag redan längtar efter honom.....
Den resan blev hastigt påkommen, de ringde o frågade i torsdags o som sagt igår åkte de. Härligt, lovet blev ju lite längre för honom på så vis!!

Måste ringa honom ikväll o kolla  läget, mamma måste ju ha koll.....

Zorro svarar på utmaning från Tessie!

Regler:

1.Länka till den som utmanat dig!
2 Berätta 6 egenheter om din hund!
3.Utman 6 personer i slutet av ditt inlägg.
4. Lämna meddelande till dem som har utmanat dig!

1. Zorro är mycket duktig, öppnar dörrarna när han vill ut eller in. Kan öppna både inåt/utåt gående dörrar!! Nästa lektion blir att stänga dörrarna!!

2. Är mattes skugga nr 1. Går matte upp eller ner i trappan gör Zorro också det. Går matte på toa gör...hoppsan matte stängde dörren! Då gnäller man!!

3. Vid middagsdags för familjen har han en egen ritual. Går en bestämd runda runt bordet, under bordet o för att till sist dunsa ner på någons fötter, riktigt hårt så vi inte kan missa honom. Alltid rundan på samma håll o samma duns.....

4. Älskar att vara ute i skogen o springa, o då får man måånga flatteryck o hoppar som ett rådjur(nåja) o öronen fladdrar i vinden.

5. Älskar popcorn, tack vare denna delikata godsak springer numera Zorro upp o ner i trappan som ingenting.Vågade inte detta som liten, men med lock o pock o popcorn på trappstegen så gick det galant!

6. Bada, jag säger bara bada, har man en egen bäck på tomten så mpste man ju vara renlig o bada femtioelva gånger om dagen. Renlighet är en dygd!!!!


Zorro utmanar (kommer inte på så många..) Bosse o Selma!!!!

RSS 2.0